6 maj 2011

Musik för hjärnan

Idag har jag gjort någonting av det som jag älskar att göra, lyssnat på musik och sjungit. Det är något jag glömt bort under en hektisk period med jobb, studier och familj. Jag har glömt hur mycket jag värdesätter musik och hur viktigt det är för min hjärna.

Idag har jag sjungit nostalgiska låtar från 1970-1990-talen, sådan musik som har påverkat mina känslor och således utvecklingen av min hjärna. Det finns så klart några favoritlåtar och stycken som fastnat särskilt och dyker upp i olika situationer. Plötsligt när jag t.e.x. kör bil eller tar ett bad finns musiken och texten där  och förändrar stämningen för hela dagen. Och jag vågar på basen av mina egna erfarenheter påstå att musiken kan vara livsviktig precis som litteraturen.

Jag ska lära mig använda Youtube och Spotify mer, så att jag kan spåra "min" musik och även hitta ny musik som jag tycker om.

Jag tar gärna emot tips om de praktiska bitarna kring musik på nätet.
Och du som tänker eller småsjunger på en låt idag, vilken låt är det?

1 kommentar:

viajera sa...

Håller med; musik är underbart och det är så befriande att sjunga. Jag har väldigt mångsidig musiksmak. Musik är också starkt förknippat med minnen av dels tidsperioder men också enstaka situationer eller personer.