2 apr. 2011

Närstudiedagar 1.4-2.4. 2011

Kursen handlade om den sociala webben och anordnades i Åbo Akademis regi. Kursen var uppbyggd på olika typer av sociala media och varje studerande lägger sitt individuella pussel av de olika bitarna. Nu gäller det att börja bekanta sig med de olika sociala medierna och pröva sig fram om det är någonting som passar oss eller inte. Det skall bli mycket intressant att se hur kommunikationen på nätet kommer att utvecklas både i mitt privat liv samt som ett nätverk med studiekamraterna från olika håll i Finland.

I en del av uppgifterna ska vi dela med oss av oss själva till varandra, men också diskutera och kommentera varandras inlägg. Vi kommer bland annat att bygga en wiki om sociala medier, där alla bidrar med sin lilla bit och rättar det så att definitionerna ska stämma och accepteras av gruppen som ett kollektiv. Våra bloggar länkar vi också småningom till varandra, så att vi kan diskutera och hjälpa varandra med de olika uppgifterna.

Som "lite äldre" vuxenstuderande känns dessa tankar och metoder revolutionerande och det är lite skrämmande att tänka hur explosionsartat informationen har sprungit fram i samhället och i människornas medvetande. Det ska bli intressant att diskutera dessa synvinklar med vänner och andra studerande från olika miljöer och olika bakgrund. Jag hoppas det ska bli riktigt roligt!

Inga kommentarer: